2006. december 22., péntek

YTONG válaszfal építése, faablak beépítése



Posted by Picasa A kõmûves javaslatára választottuk az Ytong válaszfalelemet, mert csak 3mm -es vakolatot kell rávinni, ami lényegessen kevesebb vízbevitellel jár, és hamar kiszárad így télen, illetve gyorsan lehet vele haladni, az ára pedig ilyen kis mennyiségnél nem sokkal több mint vázkerámiával falazva.

A meglévõ mettlachi burkolatot egy kis helyen megbontottuk, és "meglepetésünkre" nem volt alatta a homokterítésen kívül semmi. Tehát vízszigetelés sem. Ezért a válaszfalak alá bitumenes lemezt fektettünk, amit késõbb csatlakoztatni lehet majd a szobákban készülõ új vízszigeteléshez. A tervünk egyetlen hiányossága, hogy a fõfalakban levõ vízszigeteléshez nem lehet majd csatlakoztatni a szobákban készülõ új vízszigetelést, mivel annak a szintje kb. 10 cm-el lejjebb van. reméljük, hogy ez nem fog komolyabb problémát okozni a késõbbiekben.

A válaszfalakba 6 mm-es vasat raktak erõsítésként. Egy kis gondunk akadt a válaszfalak kiékelésekor, mivel a födém meglévõ stukatúros, azaz nádazott vakolását nem akartuk megbontani. Ez úgy lett megoldva, hogy teljes magasságig fel lettek falazva a válaszfalak, majd púrhabbal kinyomták a mesterek.

0 megjegyzés: