2006. december 24., vasárnap

Villanyszerelés YTONG és téglafalban

Posted by Picasa
A ház régen mûanyag csõvel és aluminium vezetékkel volt szerelve, amit nagyon jól jött, mivel a meglévõ csövekben csak újra kellett húzni az új réz vezetékeket. Szerencsére itt csak az anyag került pénzbe (5000 Ft), de volt néhány meglévõ anyagunk is, mivel a férjem régebben villanyszerelõként is dolgozott - tehát az egészet õ maga csinálta meg.


Tehát ahol lehetett felhasználta a meglévõ mûanyag csöveket. A téglafalba mûanyag gégecsövet rakott az YTONG válaszfalakba pedig MM-fal vezetéket (lapos 3 eres vezeték). Viszont az YTONG válszfalon levõ 3 mm-es valolatba ez nem fért bele, ezért még ezt is be kellett volna vésni - de mivel az ytongot nem lehet vésni, ezért be kellett kaparni.
A dobozokhoz vett egy drága dobozfúrót a Baumaxban, de sajnos csak itthon jött rá, hogy hiányzik belõle a központi fúró, ami miatt nemigen tudta használni. Szerencsére csak néhány új dobozról volt szó, így azt megúszta egy kevés kézi véséssel - és egy rossz tapasztalattal. (Mivel nem kért számlát, és a blokkja sem volt meg, ezért még reklamálni sem lehetett).



A stukatúros nádazott mennyezetbe egy nagyon vékony csikot vágott, amibe egy MT- vezetéket rakott be (fehér, kör alakú vezeték, olyan mint a hosszabbító zsinórja).

Ahol lehetett, ott a válaszfal másik oldalán is ugyanoda rakta a konektor (dugaszoló aljzat) helyét, így nem kellett annyit kapargatni az YTONG falban.

0 megjegyzés: