2006. december 29., péntek

Fa bejárati ajtó - bontások, falazások



Kibontottuk a régi bejárati ajtót. Megpróbáltuk egyben kiszedni, hátha késõbb még el lehet majd adni. Elég jó állapotú volt, (szinte új) de sajnos nem tudtuk felhasználni, mivel nem kültéri ajtó volt, hanem beltéri - tehát nem volt hõszigetelt, és biztonság szempontjából sem megfelelõ. A helyét kisméretû téglával falaztuk fel. A falazás alá nem felejtettük el elhelyezni a vízszigetelést sem! (bitumenes lemez)


A volt bejárati ajtó falazása egy-két nap múlva be is lett vakolva. Talán máskor ez merészség lett volna (lévén hogy december 28 körül volt) és nem csak amiatt kellett volna régen félni, hogy megtörve a karácsonyi hangulatot esetleg megvernek a szomszédok, de hidegnek is kellett volna lenni. Ez idén szerencsésen elmaradt, így a 6-10 C körüli hõmérséklet semmilyen problémát nem okozott.

Azért annyira hideg volt, hogy a kibontott ajtó helyét ne hagyjuk szabadon, ezért úgy döntöttünk, hogy egy ingyenes AUSTROTHERM reklámmal fedjük be. (Civilben lépésálló hõszigetelõ lapokról van szó).


Posted by Picasa

Kis idõ múlva beépítésre került egy ominózus fa bejárati ajtó, amit a pécsi Aranyablak nyílászáró boltban vásároltunk, még karácsony táján. A beépítés minden szempontból hagyományosnak volt nevezhetõ, tehát függõbe állították a tokot, becsavarozták, púrhabbal kifújták stb...

Ennek ellenére amikor be akartuk zárni felmondta a szolgálatot, és semmilyen rábeszélésre nem akart velünk együttmûködni (mármint az ajtó). Egyenlõre magára hagytuk - felvállalva azt, hogy a karácsonyi látogatás idejére szinte prédára hagytuk az egész lakást - mivel nem tuduk bezárni az ajtót. (Azért a belsõ ajtót rázártuk!)

0 megjegyzés: