2007. január 18., csütörtök

YTONG fal glettelése, vakolat javítás

2007-01-14


Posted by Picasa
Ezek a képek már egészen frissek. Most tehát itt tartunk. Kész a betonozás, a vakolás, glettelés.
A bejárati ajtó és az új ablak káváját gipszkartonnal zárták le, majd fém élvédőt raktak, hogy ne lehehhen leverni a szélét.
Most igazából a falak száradását várjuk, hogy a glettelést le lehessen csiszolni. Ha az kész, és megszáradtak a falak, akkor kezdődhet majd a festés, az ajtók pácolása, lazúrozása.

Egy régebbi bejegyzésben írtam, hogy a bejárati ajtó esete egy külön mesét megérne.
A lényeg hogy az ajtó beépítésekor kiderült, hogy az ajtólap vetemedett, kb 5 mm-1 cm-es domborulat van benne, ami miatt nem lehet bezárni.
Reklamáltunk a az Aranyablak -nál itt Pécsen, ahol az ajtót vettük. Azt mondták, hogy biztos a szakszerűtlen beépítés miatt van. Ezért kihívtuk az ő beépítő emberüket, aki azt mondta, hogy 20 ajtóból 18 vetemedett, ezért már az ajtófélfa beépítésekor trükközni kell. Azt javasolta, hogy nyomják meg egy-két helyen az ajtószárnyat, majd zárják be és úgy nyomják ki purhabbal.

A szorgalmas és jóindulatú mestereink mindent megtettek, de az ajtó nem javult. A pántokat is állítgattuk, minden lehető dolgot megtettünk, de csak annyit értünk el, hogy végre nagy nehezen be lehetett zárni az ajtót.

Ez után már visszamentünk, és megírtuk a reklamációnkat. Ez volt pontosan két hete!!! Ez idő alatt ők egyszer sem hívtak minket fel, én már többször is. A legutolsó híváskor egy rövid fenyegetés után aztán azonnal hívott a gyártó és sűrű elnézések között megigérte , hogy a következő héten kicserélik az ajtólapot. Hát akkor úgy legyen.

0 megjegyzés: