2007. február 25., vasárnap

Laminált parketta lerakása a régi részben


A küszöböket kiszedtük, és egy ezüst színû burkolatváltóval oldottuk meg az átmenetet. Két öntapadó szilikon jellegû csík van a hátoldalán, szó szerint szinte lehetetlen felszedni. Ennek az öntapadós ragasztónak a nyúlékonysága fantasztikus! Márkája: Effector (lengyel). Kb 1000 Ft egy ajtóhoz való.
Az összes laminált parkettát a pécsi Duó Parkettában vettük.



Egy intõ példa:
Azt gondolták a kõmûvesek, hogy nem kell a fal aljáig teljesen leglettelni a falat, mivel a széles szegélyléc úgyis eltakarja. Mi is így gondoltuk, csak aztán késõbb kiderült hogy eddig fordítva raktuk fel a szegélyléceket a régi lakásunkban és igazából vízszintesen széles :) Viszont így sokkal könnyebb volt rögzíteni, mivel egyszerûen egy 2 cm-es bognárfejû szöggel hozzá kell szögelni a padlóhoz.
A 3 gyerekszobában végül is nem mi raktuk le a padlót, mert épp az egész család beteg volt - hanem a Duo Parketta emberei. A 30 m2-t lerakták 50 perc alatt!!! Már bánom hogy nem tudtam videót készíteni, gyorsított felvételnek is beillett volna.


KAINDL parketta antikolt fenyõ színû, valósághû rovtkákkal az összeillesztéseknél. 7mm vastag.
2900 Ft volt négyzetmétere, de ebben már benne volt a szegélyléc, a habfólia alátét, egy üveg vörösbor (ajándék), egy padlóápoló és filc korongok a bútorlábak alá.
A lerakás akciós volt: 500 Ft/m2.
A Duó Parkettában egyébként komplett árak vannak, a fentiek mind szerepelnek az árban, a legtöbb parkettánál ingyenes a lerakás. Kiszállási díjat számítanak még fel: 3000 Ft, de a parkettát is kiszállítják ingyen (hetente 2x van szállítási napjuk)
Egyébként szinte ez volt ott a legdrágább parketta :)) A lerakás minõségével, és a parkettával is elégedettek vagyunk, szóval csak dicsérni tudjuk õket.

0 megjegyzés: