2007. január 8., hétfő

Fűtésszerelés műanyag csővel aljzatbetonba, csatlakozás a rézcső fűtéshálózathoz



Posted by Picasa
Eddig ezen a részen, ahol most az átalakítás folyik egy radiátor volt összesen, ezért bõvíteni kellett a fûtésrendszert. A meglévõn kívül másik 3 radiátor került beépítésre - 3 szoba+ az elõszoba. Bár az egész ház rézvezetékkel van szerelve falon kívüli megoldással - ami szerintem a lehetõ legrondább dolog amit csak gépész mûvelhet egy új házban - ezen az új részen mûanyag vezetékkel szereltük, ami a betonozásba kerül, így az egészbõl szinte semmi sem fog látszani, és sokkal olcsóbb is lesz mintha rézzel szerelnénk.

Az anyagköltség 75.000 Ft volt a 3 radiátorral együtt, a munkadíj pedig 50.000 Ft. (szép kis summa, 3-an voltak itt két délelõtt, tehát kb. 1 napi munka). Ehhez képest a 2 kõmûves és a segédmunkás (vagy 1 kõmûves 2 segédmunkás?) kb. egy heti munkárt kér el 90.000 Ft-ot.
De a szak-munkát végzõk mindig többet keresnek. Pl. ha veszünk egy informatikust, az elkér akár 5.000 Ft-ot is (vagy többet) egy órányi munkáért. :)))

A radiátorokat késõbb fel is szerelték, hogy tudjon majd száradni a vakolás és a betonozás, majd ezt többször le is szedték, mivel mögötte is le kellett glettelni a falat. Szerencsére ezt már a kőművesek is meg tudták csinálni.

1 megjegyzés:

Tamás írta...

Szia,

Epp most jutottam el ide a hazamba, hogy rezcsomentesiteni szeretnek. Szivesen leraknam a muanyagcsovet a betonba, csak az a kotes techinka amit ismerek nagyon leszukiti a csovet. (roppantos +5 retegu cso)

Neked hogyan voltak osszekotve a csovek?